Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011


Την πάρα κάτω επιστολή για ανάρτηση μας έστειλε ο Ανδρέας Λιάκουρας 
μέλος της προσωρινής5μελούς Επιτροπής Κορινθίας 

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ
Κόρινθος 15/12/2011
Σήμερα στις 15/12/2011 έλαβα στο μεϊλ μου την ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ που αφορά στην απομάκρυνση τριών μελών, Ι. Νάκος, Ε. Οικονομάκης, Δ. Παπαδόπουλος, από τα προσωρινά όργανα του.
Κύριοι η ανακοίνωσή σας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πολιτικά φαιδρή αν δεν ήταν επικίνδυνη.
Διαβάζοντάς τη αυτό που πρώτο αναδεικνύεται είναι η δραματική έλλειψη δημοκρατίας στα προσωρινά κεντρικά όργανα του ΕΠΑΜ.
Εντύπωση επίσης προκαλεί η εμπαθής συκοφάντηση ανθρώπων που ενώ δεν τους γνωρίζουμε  εσείς τους αποκαλείτε «ανθρώπους που δεν έχουν ούτε καν στοιχειώδη προσωπική αξιοπρέπεια». Τέτοιες συκοφαντίες είναι γνώρισμα των πιο σκοτεινών εποχών των κομμάτων της αριστεράς και φανερώνει όψιμους ψευτοτιμητές αγώνων και ιδεών.
Δεν θέλω να σταθώ στις αστειότητες που προβάλετε σαν λόγους απομάκρυνσης των τριών κυρίων, δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά, αλλά στον τρόπο, που θυμίζει αστυνομικές μεθόδους που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τη δημοκρατία.
Και μέσα σε όλα για να σταματήσετε τυχόν αντιδράσεις και ανησυχίες, μας ανακοινώνετε με περίσσιο θράσος ότι «προχωρούμε με γοργά βήματα προς την σύγκλιση του 1ου τακτικού συνεδρίου μας». Τι λέτε βρε λεβέντες! Δηλαδή με την ευκαιρία της αποχώρησης των τριών, σας το ανακοινώνουμε, αλλιώς θα το μαθαίναμε μετά την σύγκλισή του. Να προχωρήσετε όσο γρήγορα θέλετε αλλά προσέξτε γιατί «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», ρήση που κραδαίνετε σαν απειλή για τους άλλους ισχύει και για σας.
Φυσικά και διαχωρίζω την θέση μου από τέτοιου είδους νοοτροπίες, ιδεολογίες και πρακτικές. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι δίπλα με τους φίλους που συναντήθηκα τον τελευταίο καιρό και έχουμε τους ίδιους εχθρούς του τόπου και του λαού.
Ανδρέας Λιάκουρας.
Υ.Γ όποιος θέλει να διαβάσει την ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας να την αναζητήσει στο μπλογκ του κεντρικού ΕΠΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: