Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έγινες μηχανικός; Ψόφα λόγω των εισφορών - α, και μην περιμένεις συντάξεις

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Έγινες μηχανικός; Ψόφα λόγω των εισφορών - α, και μην περιμένεις συντάξεις
Να σημειωθεί, όπως είχαμε δει και σε παλιότερη ανάρτηση, ότι επειδή οι μηχανικοί-αποφοιτοι πολυτεχνείου μπορούν να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, το κράτος δεν αναγνωρίζει ότι θα μπορούσαν να βρεθούν άνεργοι (διότι "και άνεργος να μείνεις, μπορείς να δουλέψεις ως ελεύθερος επαγγελματίας, φτιάχνοντας ουσιαστικά τη δική σου επιχείρηση"). Αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που γράφονται στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) - βρίσκονται και αυτοί στην ίδια θέση.

Οι μηχανικοί δηλαδή ΔΕΝ αναγνωρίζονται ως άνεργοι (ακόμα και αν είναι). Ούτε μπορούν λοιπόν να γραφτούν στον ΟΑΕΔ, ούτε να πάρουν το επίδομα ανεργίας (διότι "δεν είναι εργάτες αντίθετα μπορούν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και να βγάλουν έτσι τα προς το ζην"). Αντίθετα, το κράτος...τους υποχρεώνει δια νόμου να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο τους (το ΤΣΜΕΔΕ).

Ακόμα δηλαδή και αν δεν έχουν δουλειά, είναι νομικά αναγκασμένοι να πληρώσουν εισφορές (διότι "μπορούν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και έτσι να έχουν εισόδημα προκειμένου να πληρώνουν και την ασφάλιση τους")......................

Δεν υπάρχουν σχόλια: