Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση των κεντρικών οργάνων του Ε.Πα.Μ.  

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε στην μεγάλη ευθεία του αγώνα για την επιβίωση της χώρας και την διάσωση του λαού από την καταστροφική απειλή της τελικής υποδούλωσής του στα συμφέροντα της χρεοκρατίας. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και η δραματική επιδείνωση της κρίσης που βιώνει καθημερινά η ελληνική κοινωνία δικαιώνουν τις ιδρυτικές θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. για την ανάγκη μιας παλλαϊκής συστράτευσης στην υπηρεσία της αντίστασης του λαού μας απέναντι στη νέα κατοχή.

Όμως, στην πορεία ανάπτυξης ενός κινήματος, με τέτοια ευρύτητα αναφοράς και αποδοχής, που δεν θέτει αποκλεισμούς, παρά μόνο τη ρητή δέσμευση στη συμφωνία για τους συγκεκριμένους, συγκροτημένους, αλληλένδετους στόχους που έχουμε διακηρύξει, είναι φυσιολογικό να προκύπτουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφωνίες και προστριβές, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε κρίσεις, λόγω παρεξηγήσεων, είτε λόγω αδυναμίας κατανόησης και ανερμάτιστης συμπεριφοράς, είτε λόγω της υστεροβουλίας ή κακοβουλίας κάποιων, ή όλων αυτών μαζί.

Στη μικρή ιστορία του των λίγων μηνών, το Ε.ΠΑ.Μ., όσο δυναμώνει, διεμβολίζει τους πολιτικούς χώρους και αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, οργανώνοντας τις συλλογικές αντιστάσεις του ελληνικού λαού απέναντι στο καθεστώς της υποτέλειας και της εξαθλίωσης που του έχει επιβληθεί, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργεί όλο και πιο πολλές ανησυχίες στις δυνάμεις του καθεστώτος κατοχής. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που ως Μέτωπο δεν αποδέχεται κανένα άλλο πολιτικό ή ιδεολογικό πρόσημο, εκτός από το ενιαίο και το παλλαϊκό.

Σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας μας μετά την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, τα προσωρινά όργανα του Μετώπου –Πολιτική και Οργανωτική Επιτροπή- οφείλουν να ενημερώνουν τομείς, πυρήνες, μέλη και φίλους του Ε.ΠΑ.Μ. για οποιαδήποτε φλέγοντα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Ε.ΠΑ.Μ. και την οργανωτική του συγκρότηση και αυτά να αποτελούν αντικείμενα ανοικτής και ειλικρινούς συζήτησης στους κόλπους του.

Στόχος μας πάντα είναι η ανάδειξη της ουσίας των πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον λαό, των πραγματικών προοπτικών διεξόδου από τα αδιέξοδα της κρίσης και του κατοχικού κοινωνικού πολέμου, πέρα κι έξω από παρελκυστικά ιδεολογήματα, ταμπέλες, αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του συρμού.

Πρώτα και κύρια γιατί πρέπει τα μέλη και οι φίλοι μας να γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει και δευτερευόντως για να μην πέσουν θύματα παραπληροφόρησης, εσκεμμένης ή μη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουμε να πούμε σε όλους ότι:

1. Από ανθρώπους που κατά καιρούς συμμετείχαν στο Ε.ΠΑ.Μ., αλλά και από άλλους που επώνυμα ή ανώνυμα διαδίδουν φήμες στο διαδίκτυο, διακινούνται συστηματικά εξωφρενικές ιστορίες για δήθεν συγκρούσεις και αναμετρήσεις στα κεντρικά όργανα, αλλά και στους τομείς, με σκοπό οι «δεξιοί» να πάρουν τάχα το πάνω χέρι από τους «αριστερούς» και αντιστρόφως.

Οι φήμες αυτές, επιλεκτικά στοχευμένες, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν το χαρακτήρα, τους σκοπούς και τα κίνητρα του Ε.ΠΑ.Μ., κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα: από «αποκλειστικές» συνομωσιολογικές «πληροφορίες» περί δήθεν μασονικού δάκτυλου και συμβόλων..., μέχρι κατηγορίες για «επικίνδυνο εθνικο-πατριωτισμό», που δήθεν προτάσσοντας το εθνικό ζήτημα, αγνοεί τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στον εργαζόμενο λαό...

2. Διακινήθηκαν επίσης αθλιότητες για συναγωνιστές, που πήραν τη μορφή προβοκάτσιας, με σκοπό να αναπτυχθούν έριδες που εκθέτουν όχι μόνο τα όργανα, αλλά και ολόκληρο το Ε.ΠΑ.Μ. Μέσω του διαδικτύου, διαδόθηκε ψευδής είδηση που δημοσιεύτηκε σε blog και εμφανίζει τον Δημήτρη Καζάκη να ζητά δήθεν χρηματοδότηση από τον Καμμένο για να κατέβει το Ε.ΠΑ.Μ. στις εκλογές! Αποκορύφωμα ήταν οι "διαρροές" εσωτερικών προς επεξεργασία εγγράφων και συζητήσεων του ΕΠΑΜ, καθώς και εξόφθαλμα συκοφαντικών φημών που είχαν σκοπό να εκθέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και ολόκληρο το ΕΠΑΜ ως οργάνωση “οπλοφόρων” με πιθανή κατάληξη την άσκηση διώξεων εναντίον του. Τη διακίνηση αυτών των «πληροφοριών» συνεχίζουν ακόμη και τώρα κάποιοι, με εξωφρενικές ιστορίες ότι δήθεν «κινδυνεύει η ζωή τους» από το Ε.ΠΑ.Μ.!

Στόχος όλων αυτών είναι η υπονόμευση του μετωπικού αγώνα μας, με επιτηδευμένη απόπειρα εμπλοκής και φθοράς των συνειδήσεων σε ψευτοδιλήμματα και παρωχημένες διχαστικές διαχωριστικές γραμμές. Στόχος είναι επίσης η αλληλοεξουδετέρωση συναγωνιστών, στη βάση του θυμικού και των εξαρτημένων αντανακλαστικών, ώστε στη θέση του μείζονος για τη συγκυρία αγώνα ζωής ή θανάτου του λαού μας εναντίον του νεοπαοικιοκρατικού τύπου καθεστώτος κατοχής και δωσιλόγων, να εγείρονται φανταστικές διαφωνίες και συγκρούσεις, με κριτήριο την κομματική και ιδεολογικοπολιτική ένταξη και προέλευση του καθ' ενός/της κάθε μιας.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι για μας δεν υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, υπάρχει μόνο λαός, εργαζόμενοι, πατριώτες και δημοκράτες που παλεύουν για την εθνική, οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση της χώρας τους, για τη λαϊκή κυριαρχία τους. Απέναντι μας στέκεται ο οδοστρωτήρας της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ντόπιας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας που στηρίζουν το καθεστώς της νέας κατοχής.

Βάσει της Ιδρυτικής Διακήρυξής μας, το Ε.ΠΑ.Μ. δεν είναι μέτωπο ούτε της αριστεράς, ούτε της δεξιάς, ούτε του κέντρου. Επίσης, δεν είναι μέτωπο ούτε κατά του κόσμου της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου. Κανένας/καμία συναγωνιστής/-ίστρια που συστρατεύεται ειλικρινά για τους στόχους μας, ανεξαρτήτως πολιτικών, κομματικών και ιδεολογικών καταβολών δεν μας περισσεύει, δεν είναι «εσωτερικός εχθρός». Είναι ένα παλλαϊκό μέτωπο για την επίτευξη των συγκεκριμένων βραχυ-μεσοπρόθεσμων στόχων της Ιδρυτικής Διακήρυξής μας. 

Εμείς δεν φοβούμαστε το διάλογο, τη δημόσια αντιπαράθεση των επιχειρημάτων. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για αυτό, από την απήχηση των προταγμάτων μας, από το γεγονός ότι όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων και σχημάτων, υποχρεώνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τοποθετηθεί επί των δικών μας προταγμάτων. Καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει καταφέρει σε τόσο μικρό διάστημα να διεμβολίσει τόσο καίρια τους συσχετισμούς δυνάμεων με τη δημιουργική ανοικτή προβολή και ζύμωση στο λαό του τεκμηριωμένου λόγου που αρθρώνει δημόσια.

Η κρίση που προέκυψε αντιμετωπίστηκε με τον πληρέστερο τρόπο μέσα από τις συνεδριάσεις των δύο κεντρικών οργάνων, στις τακτικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις του πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Κέντρου Αθήνας, σε ενημερώσεις των άλλων πυρήνων και αναλύθηκε διεξοδικά στις 28 Δεκεμβρίου σε ιδιαίτερη συνάντηση 6 ωρών της Γενικής Συνέλευσης του Δυτικού Τομέα Αθηνών με την παρουσία του συν. Δημήτρη Καζάκη και πολλών άλλων μελών της ΠΕ-ΟΕ, όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Η διαδικασία αυτή, που θα συνεχισθεί όπου και αν χρειαστεί, είχε σαν αποτέλεσμα οι ανάρμοστες πρακτικές και δραστηριότητες που προηγήθηκαν να αντιμετωπισθούν με τις ελάχιστες απώλειες για το Ε.ΠΑ.Μ. και τις αποχωρήσεις τριών μελών, που δεν μπορούσαν να ανήκουν στις τάξεις του.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανενός είδους πρόκληση δεν είναι ικανή να μας σταματήσει, ή να μας φοβίσει. Βγάζουμε τα συμπεράσματά μας από τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τα οργανωτικά προβλήματα που παρουσιάζει η λειτουργία μας για να προχωρήσουμε καλύτερα στην υλοποίηση των διακηρύξεών μας. Πιο αποφασισμένα, πιο ενωμένα, πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά. Σε αυτές τις προκλήσεις, που θα πληθαίνουν μέρα τη μέρα, εμείς ένα έχουμε να πούμε: προχωρούμε με γοργά βήματα στην αποκρυστάλλωση του Οργανωτικού Σχήματος του Μετώπου μας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την σύγκλιση του 1ου τακτικού Συνεδρίου μας, για να ψηφιστεί το Καταστατικό μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και να ενισχυθεί η ανοιχτή δημόσια λειτουργία του Ε.ΠΑ.Μ. στη βάση των αρχών της αυτοοργάνωσης και της παλλαϊκής δράσης, που αποτελούν εξαρχής τις ιδρυτικές αφετηρίες του Μετώπου μας.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Ε.ΠΑ.Μ. ότι την υπεύθυνη πληροφόρηση για τα έγγραφα, τις θέσεις, τις δραστηριότητες και την λειτουργία του Ε.ΠΑ.Μ., παρέχει αποκλειστικά η κεντρική ιστοσελίδα του, (http://www.epam-hellas.gr/) και οι σελίδες των κατά τόπους πυρήνων και τομέων του Ε.ΠΑ.Μ..

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)

04/1/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: