Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Εκβιαστικά απροπροσανατολιστικά ψευτοδιλήμματα


....................Από κει και πέρα μια επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αφήνοντας άθικτες της δομές του καπιταλιστικού συστήματος –αν δηλαδή θα πρέπει να πληρώνουμε στους τοκογλύφους-δανειστές του ελληνικού κράτους με ένα νόμισμα υποτιμημένο κατά 50 - 60%- τίποτα καλό δεν προβλέπεται για τα λαϊκά στρώματα. Απαιτείται μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους –που μέχρι τώρα το έχουμε πληρώσει δεκάδες φορές αφού με βάση τους προϋπολογισμούς που έχουν συντάξει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ τα τελευταία 10 χρόνια ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει 340 εκατ. ευρώ για τόκους και χρεολύσια. Αν μάλιστα προστεθούν τα χρέη για βραχυπρόθεσμο δανεισμό ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει αυτό το διάστημα πάνω από 500 δισ. Και τώρα ζητάνε απ' το λαό μας δυσβάσταχτες θυσίες ξένοι και ντόπιοι πλουτοκράτες, για να συνεχίσει απρόσκοπτα η κερδοφορία τους και την οικονομική καπιταλιστική κρίση να την πληρώσει αποκλειστικά ο εργαζόμενος λαός.

Η μόνη λύση είναι, μονομερώς διαγραφή του κρατικού χρέους, αποδέσμευση από Ε.Ε και τους άλλους καπιταλιστικούς-ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αγώνας για μια άλλη κοινωνία  με βασικό κριτήριο τις ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου και όχι την αύξηση του καπιταλιστικού κέρδους.

Θα είναι, λοιπόν, τεράστιο λάθος μας αν εγκλωβιστούμε στο ψευτοδίλημμα εθνικό νόμισμα ή ευρώ από την στιγμή που παραμένει η πολιτική και οικονομική ηγεμονία της αστικής τάξης, της τάξης του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Το πραγματικό δίλλημα είναι αν θα ανεχόμαστε να διατηρούμε ένα σάπιο, βάρβαρο σύστημα ή θα αποφασίσουμε να το ανατρέψουμε 

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: