Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012





 
 
 
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
 
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Την Κυριακή 12/2, ημέρα της δραματικής επετείου της συμφωνίας της Βάρκιζας τον Φεβρουάριο του 1945, που έστρωσε τον δρόμο για τον εμφύλιο, επέλεξαν το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό και τα ξένα κέντρα που επιβουλεύονται την ύπαρξή μας για να ολοκληρώσουν το συμβόλαιο ξεπουλήματος του λαού και της χώρας.
Η νίκη τους, παρ’ όλα αυτά, είναι πύρρεια. Ο λαός, παρά την συνεχή κατατρομοκράτησή του από τα κατοχικά ΜΜΕ, ξεχύθηκε σαν ποτάμι στους δρόμους, συγκλίνοντας από παντού στο Σύνταγμα πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα. Το καθεστώς, τρομαγμένο από την πρωτοφανή λαϊκή οργή και συμμετοχή, εξαπέλυσε απρόκλητα και απροκάλυπτα την επίθεσή του, ενώ ακόμα δεκάδες χιλιάδες πολίτες δεν είχαν καν φτάσει στο κέντρο ή βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στους σταθμούς των τραίνων, τα οποία ξεχείλιζαν από κόσμο και δεν σταματούσαν.
Αφού δεν σεβάστηκαν ούτε την συγκινητική παρουσία δύο βετεράνων της εθνικής αντίστασης, του Μανώλη Γλέζου και του Μίκη Θεοδωράκη, έπνιξαν τους πάντες στα χημικά, την στιγμή που στο Σύνταγμα και τις κεντρικές λεωφόρους δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα και ο κίνδυνος ασφυξίας ήταν τεράστιος.
Ο λαός σύσσωμος αντιστάθηκε με κάθε μέσον στις δολοφονικές επιθέσεις των πραιτωριανών και τις ενέργειες των παρακρατικών μηχανισμών, από τις 5μιση το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, παραμένοντας συνέχεια στους δρόμους.
Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 12ης Φεβρουαρίου και η σθεναρή αντίσταση όλου του λαού στην κατασταλτική βία είναι το μεγάλο γεγονός που έχει ανατρέψει το πολιτικό κλίμα στην χώρα. Η οργή των πολιτών έχει ξεχειλίσει, τα «ακραία» συνθήματα δεν εκφράζουν πλέον μόνο τους λίγους, αντίθετα, όλο και περισσότεροι επιδιώκουν και προετοιμάζονται για την μετωπική καθοριστική σύγκρουση, αφού το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και βρίσκεται σε συνταγματική εκτροπή είναι κοινός τόπος.
Η προπαγανδιστική εκστρατεία για την διόγκωση μεμονωμένων περιστατικών λεηλασιών και εγκάθετων προβοκατόρικων ενεργειών δεν πρόκειται να σώσει το καταρρέον μαύρο μέτωπο της ολιγαρχίας και της ευρωσυμμορίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τούς έχει αποστρέψει το πρόσωπο και απαιτεί εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), που από την πρώτη στιγμή έθεσε τους στόχους τής απελευθέρωσης της χώρας από τον μονόδρομο του ευρωνταχάου και τα δεσμά των τοκογλύφων, πραγματοποίησε την Κυριακή, 12/2, μαζική και δυναμική παρουσία στην Παλαιά Βουλή και το Σύνταγμα.
Η εντυπωσιακή πορεία του με πολλές χιλιάδες κόσμου μέσα στις γραμμές του –όταν έφτανε η κεφαλή στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ουρά ήταν ακόμα στην Σταδίου-, η μαχητική παραμονή των περισσότερων μελών του στο Σύνταγμα απέναντι στην καταστολή και η επανάκαμψή του αργά το βράδυ, ως το μόνο συγκροτημένο μπλοκ, πάνω στον Άγνωστο μέσα σε χειροκροτήματα, έδειξαν ότι στις τάξεις του Ε.ΠΑ.Μ. βρίσκονται αποφασισμένοι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, που είναι έτοιμοι να παλέψουν πραγματικά για τον λαϊκό ξεσηκωμό.
Το καθεστώς είναι θορυβημένο από την ραγδαία ανάπτυξη αυθεντικών λαϊκών δυνάμεων και την οργάνωση του λαού στις γειτονιές, όπου πρωτοστατεί το Ε.ΠΑ.Μ., και όπου είναι δύσκολο να εξαπολύσει τους πραιτωριανούς του, όπως απέδειξε η νικηφόρα αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας.
Αντιλαμβάνεται επίσης, από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πως μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που τείνει να γίνει πλειοψηφικό δεν σκιάζεται από τις φοβέρες των ανυπόστατων λέξεων περί «άτακτης» ή «ανεξέλεγκτης» χρεωκοπίας, με όλα τα φοβικά σύνδρομα που υπαινίσσονται ή κραδαίνονται, αφού έχει αντιληφθεί ότι ήδη τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χειρότερη πραγματική χρεωκοπία της ζωής του, με την οποία τον απειλούν αν δεν συμμορφωθεί.
Κλυδωνίζεται, τέλος, από την αποδέσμευση ικανού αριθμού του πολιτικού προσωπικού του μαύρου μετώπου, για διάφορους λόγους, από τις κυρίαρχες επιλογές και την αυξανόμενη κατανόηση τόσο του λαού, όσο και των αντιμνημονιακών δυνάμεων, ότι η έξοδος από το ευρώ, που αποτελεί τη μέγγενη των χρεοκρατών για την επιβολή των απαράδεκτων όρων τους, είναι πια επιβεβλημένη.
Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να στοχοποιήσει τις λαϊκές δυνάμεις της αντίστασης, όπως το Ε.ΠΑ.Μ., που αγωνίζονται για να ανοίξει ο δρόμος της εθνικής κυριαρχίας και της απελευθέρωσης από τα δεσμά του απεχθούς χρέους.
Οι ευρωκράτες, τα συμφέροντα των οποίων συμβαδίζουν με εκείνα των τοκογλύφων δανειστών, από όπου κι αν προέρχονται, είτε από το στρατόπεδο του καθεστώτος και των λογής συνοδοιπόρων του, είτε από αυτόκλητους περιθωριακούς «φίλους» του λαού, έχουν τελευταία θορυβηθεί και εντείνουν τις επιθέσεις τους.
Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου στο Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίες μιλούν για «δυνάμεις που παίζουν με την φωτιά» και …«την ευρωζώνη», που έρχονται μετά την φίμωση της φωνής του Δημήτρη Καζάκη, του πιο προβεβλημένου στελέχους της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ., δεν είναι τυχαίες και αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση όσων αφυπνίζονται.
Προηγήθηκαν αρκετά προβοκατόρικα, διαστρεβλωτικά των θέσεων του Ε.ΠΑ.Μ. και εμπαθή δημοσιεύματα από τις εφεδρείες των «ευρωφυλάκων» του συστήματος, αλλά και από «αντιμνημονιακά» γκρουπούσκουλα που ομφαλοσκοπούν ξεκομμένα από τις λαϊκές πρωτοβουλίες, πιθανώς όμως συνδεδεμένα με το «βαθύ κράτος».
Το Ε.ΠΑ.Μ. στοχοποιείται με ψευδεπίγραφες κατηγορίες και για έναν επιπλέον λόγο: γιατί απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις του έθνους που αγωνιούν για την σημερινή υποτέλεια και ζητούν να τιμωρηθούν οι προδότες, συμπεριλαμβανομένων του στρατού και της εκκλησίας.
Όποιος, όμως, θεωρεί ετούτες τις ιστορικές ώρες το σύνολο των ιερωμένων, ιδιαίτερα τον λαϊκό κλήρο, αντιδραστικούς ή αμφισβητεί τον πατριωτισμό του μεγάλου μέρους των Ελλήνων ενστόλων, αυτός είναι ο προβοκάτορας, γιατί αντιστρέφει επικίνδυνα την πραγματικότητα.
Όσοι διαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις δεκάδων κληρικών, την ανακοίνωση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που ζητούν την σύλληψη της τρόϊκας, την ανοικτή επιστολή των εν ενεργεία αξιωματικών του ΣΥΣΜΕΔ στους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα και τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, τις αναλυτικές θέσεις των αποστράτων της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για προστασία της συνταγματικής νομιμότητας, καταλαβαίνουν καλά τον αναβρασμό που υπάρχει στους χώρους αυτούς, καθώς η κατάσταση γίνεται μέρα με την μέρα αβίωτη.
Το Ε.ΠΑ.Μ., όχι μόνο δεν πρόκειται να πτοηθεί από αυτές τις επιθέσεις αλλά, αντίθετα, τρέφεται από αυτές, όπως αποδεικνύει η καθημερινή μεγιστοποίηση των δυνάμεών του και της εμπιστοσύνης του μέσου Έλληνα, ανεξάρτητα από ιδεολογική και κοινωνική προέλευση.
Συνεπές στις ιδρυτικές δεσμεύσεις του, στις αντιστασιακές παραδόσεις του λαού μας και στο ιστορικό καθήκον της σωτηρίας του λαού και της αναγέννησης της χώρας, το Ε.ΠΑ.Μ. θα προχωρήσει στον δρόμο του ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου για την δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών που θα σταματήσουν το καθεστώς ανωμαλίας και εκτροπής και θα σπάσουν οριστικά τις αλυσίδες της εξάρτησης.

Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα, 16/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: