Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Τμήμα ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες

Κλείνουμε σχεδόν είκοσι μήνες από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και άφωνοι, σε κατάσταση σοκ, ζούμε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα:
Η κυβέρνηση, έχοντας εκχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους επικυρίαρχους, όπως έχει υπογράψει στην δανειακή σύμβαση μαζί τους, κραδαίνει σαν σκιάχτρο τη χρεοκοπία για να φοβίζει και να καθηλώνει το λαό. Αποκρύπτει συγχρόνως ότι ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια που παίρνει δεν πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις και ότι αυτά είναι μόνο για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, γιατί έτσι υπαγορεύεται ρητά από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Με όπλο της λοιπόν, το ψεύδος και την απάτη  και στηριγμένη στην άκρατη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της, μαζί με τους τροϊκανούς φίλους της, έχει  καταστρέψει και συνεχίζει με ορμητικότερο τρόπο να καταστρέφει τα πάντα.
Έχει διαλύσει όλες τις εργασιακές σχέσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και έχει καταντήσει τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοσίας. Η κατασυκοφάντηση του λαού είναι καθημερινή και ξεδιάντροπη και η προσπάθεια να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη είναι διαρκής και επίμονη μέθοδος της κυβέρνησης που δυστυχώς τελεσφορεί. Οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι στην ημερήσια διάταξη και ετοιμάζονται για απόλυση 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Έχει φτωχύνει το λαό με τη λεηλασία μισθών και συντάξεων και τα εξευτελιστικά ημερομίσθια. Η λεηλασία αυτή έχει στερήσει από την αγορά δισεκατομμύρια ευρώ και έχει έτσι οδηγήσει σε απόγνωση και χιλιάδες λουκέτα τους καταστηματάρχες και τις μικρές επιχειρήσεις. Η πολιτική αυτή έχει ανατρέψει ή ακυρώσει κάθε ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό ή σχεδιασμό.
Έχει κατασυκοφαντήσει και διαλύσει το ΕΣΥ και έχει αποσαρθρώσει κάθε έννοια  κρατικής πρόνοιας, αφήνοντας στη μοίρα τους τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Τα ίδια και στην παιδεία. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία και με τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, ενώ τα πανεπιστήμια ιδιωτικοποιούνται.
Η ανεργία είναι στα ύψη, πλήττοντας κυρίως τη νέα γενιά, και αναγκάζοντας μεγάλο αριθμό νέων να μεταναστεύσει.
 Οι τοκογλύφοι δανειστές μας έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ζητούν γη και ύδωρ  με την κυβέρνηση πειθήνιο όργανο στις ορέξεις τους. Έτσι η δημόσια περιουσία και η γη μας πωλούνται και αξιοποιούνται προς όφελος του ξένου κεφαλαίου και ενάντια στα συμφέροντα του λαού.
Την ίδια ώρα που ο κόσμος ματώνει από τις απάνθρωπες περικοπές, οι τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δωρεάν ενίσχυση από την κυβέρνηση. 

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό για τη χώρα και όλους εμάς κλίμα, αποφασίσαμε την ίδρυση του Ε.ΠΑ.Μ Κορινθίας και καλούμε όλους και όλες σε συστράτευση με σκοπό να απαιτήσουμε και να παλέψουμε για:
1)Τη μη αναγνώριση του δημοσίου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο, που επιτρέπει σε ένα κυρίαρχο κράτος να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα παράνομα, τοκογλυφικά και καταχρηστικά χρέη που οδηγούν το λαό και τη χώρα στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση.
2)Την ανατροπή εδώ και τώρα ολόκληρου του οικοδομήματος των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη  και να διεκδικήσει την εθνική της κυριαρχία

3) Την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη, με υιοθέτηση εθνικού νομίσματος. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν είναι πανάκεια αλλά αναγκαία αφετηρία για να αλλάξουμε πορεία.
4)Την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων και τη γενναία ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων που είναι ο μόνος τρόπος για επανεκκίνηση της οικονομίας και εξόδου από την ύφεση.
5)Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη τη Τράπεζα της Ελλάδας, με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας, το χτύπημα της χρηματιστικής αγυρτείας και τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων.
6)Την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
7)Την  άμεση και υπέρ του δημοσίου δήμευση της περιουσίας όλων των φυσικών και νομικών (κομμάτων) προσώπων που συμμετείχαν στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας.

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες

Η διάσωση της χώρας και του λαού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το λαό στο προσκήνιο και όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων. Απαιτεί μια νέα εξουσία με το λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας.
Η μάχη την οποία καλείται να δώσει σήμερα ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, ο νέος δεν είναι απλώς και μόνο για τη δική του προσωπική επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει από μόνος του, κοιτώντας μόνο τη δουλειά του, όσο την έχει. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να σωθεί δίχως να παλέψει για τη σωτηρία συνολικά της χώρας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Στη μάχη αυτή ο ελληνικός λαός δεν βρίσκεται μόνος του. Δίπλα του βρίσκονται και οι άλλοι λαοί των χωρών της νότιας ευρωζώνης, της ΕΕ και διεθνώς οπουδήποτε πλήττονται από αντίστοιχες ληστρικές πολιτικές
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε αυθεντικό λαϊκό κίνημα ενάντια στο σημερινό καθεστώς απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν ηγείται σ’ αυτό. Δεσμεύεται να συνδράμει ενεργά και αποφασιστικά σε κάθε μέτωπο αντίστασης και να βοηθήσει στην αφύπνιση και στην οργάνωση του λαού σε κάθε συνοικία και χώρο δουλειάς με στόχο την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Το Ε.ΠΑ.Μ είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς, χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ή υποκλίσεις σε αυτόκλητες αυθεντίες, αυτοδιορισμένους ηγέτες, παράγοντες και αφανείς ή εμφανείς κομματικούς μηχανισμούς.


ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τμήμα ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
epamkorinthias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: